Posted in 3 stars, books, buku, cute, hundred oaks, kontemporer, light reading, miranda kenneally, novel, racing savannah, resensi, review, romance, young adult

Review : Racing Savannah (Hundred Oaks #4) by Miranda Kenneally

18639165

“Love is so simple, but so complicated sometimes.”

Rainbow-Stars-doodle-polyvore-clippingg-E2-99-A5-16192820-300-301Rainbow-Stars-doodle-polyvore-clippingg-E2-99-A5-16192820-300-301Rainbow-Stars-doodle-polyvore-clippingg-E2-99-A5-16192820-300-301

Sebenarnya agak jauh juga jarak baca dari buku 1-3 seri Hundred Oaks ke buku 4nya ini, 2-3 bulan ada lah yaa. Untungnya karakter dari tiap buku memang beda-beda dan ga terlalu berhubungan jadi ga harus nginget-nginget karakter lama yang pernah muncul :p

Cerita singkatnya Savannah yang baru pindah ke Cedar Hill, sebuah peternakan yang cukup gede di Tennessee miliki keluarga Goodwin yang cukup tajir. Savannah pindah bersama ayahnya, Danny Barrow yang berkerja sebagai pengurus kuda head groom bagi kuda-kuda super mahal buat dilombakan punya keluarga Goodwin dan pacar ayahnya yang sedang hamil, Cindy. Si anak pemiliki Cedar Hill ini, Jack Goodwin yang seumuran dengan Savannah belajar buat ngatur segala hal tetek bengek tentang peternakannya sehingga otomatis jadi boss Savannah juga yang berusaha bekerja sebagai excercise rider. Nah dengan keras baik keluarga Jack maupun keluarga Savannah ngelarang mereka berdua buat dekat. Tapi yang namanya remaja, mereka berdua yang sejak awal ketemu udah saling lirik ya mau gimana lagi ujung-ujungnya juga mereka bakal ‘hang out’ berdua daan sisanya bisa kalian tebak sendiri :p

Jujur, aku lebih suka Racing Savannah dibanding 3 buku sebelumnya dari seri Hundred Oaks ini. Chemistry tiap karakternya itu lebih dapet dan ga terlalu flat tapi dibanding buku-buku YA kontemporer lain seri ini termasuk plain sih :/

Yang cukup aku suka selain dari covernya yang imut :3 yaitu kedekatan Savannah dengan para kuda yang ada di Cedar Hill khususnya si Tenneessee Star. Malah aku rasa chemistry Savannah sama Star lebih bagus ketimbang sama Jack, sorry Jack :/ Selain itu bagian ketika ada pernikahan Will, kakak dari Rory temannya Savannah dengan Jordan yang merupakan tokoh utama dari buku pertama seri Hundred Oaks juga benar-benar aku suka :3

Advertisements
Posted in 5 stars, books, buku, Claire LaZebnik, cute, funny, kontemporer, light reading, love triangle, novel, resensi, review, romance, The Trouble with Flirting, young adult

Reviewhe Trouble with Flirting by Claire LaZebnik

15819621

Rainbow-Stars-doodle-polyvore-clippingg-E2-99-A5-16192820-300-301Rainbow-Stars-doodle-polyvore-clippingg-E2-99-A5-16192820-300-301Rainbow-Stars-doodle-polyvore-clippingg-E2-99-A5-16192820-300-301Rainbow-Stars-doodle-polyvore-clippingg-E2-99-A5-16192820-300-301Rainbow-Stars-doodle-polyvore-clippingg-E2-99-A5-16192820-300-301

5 FABULOUS STAR

Okay jadi sudah ada 4 buku karya Calire LaZebnik dan ini merupakan bukunya yang paling kusuka. Seperti buku Claire LaZebnik yang lain, The Trouble With Flirting masih bercerita tentang cinta remaja yang manis dan imut.

Cerita singkatnya, Franny Pearson seorang cewe remaja Phoenix dengan orangtua yang sudah bercerai dan hidup apa adanya alias bukan cewe tajir harus bekerja selama musim panas di sebuah project teater di Mansfield Theater Program. Franny bekerja sebagai asisten aunty nya yaitu penjahit kostum-kostum teater. Di Mansfield itu nanti Franny akhirnya kumpul dengan teman SMP nya dulu Julia dan kakaknya Alex Braverman. Alex Braverman ini merupakan crush masa kecil Franny dan sampai saat itu Franny juga masih suka sama Alex. Selain itu Franny juga bertemu dengan anak-anak lain seperti Vanessa, Isabella, Marie, dan Harry. Nahhhh si Harry Cartwright ini cowo keren, stylish, dan tukang flirt 😉 Franny kira Harry Cuma main-main ngedeketinnya karena memang sifat Haary tukang flirt ke hampir setiap orang tapi ….. well sebenarnya Harry juga suka ke Franny. Sooooo who’ll Franny choose? Alex, her first crush or Harry the handsome notorious flirt? 😉

Just like I said before on my review for Caught by Erika Ashby, I have this love-hate relationship with love triangle. Ang the kind of love triangle in this book is the one that I love. Nah jadi love triangle di buku ini itu ga terlalu kebaca. Kemungkinan Franny buat pilih Alex atau Harry itu 50 : 50. Nah itu kan bikin penasaran yang baca 😀

Selain karena love triangle nya, aku kasih buku ini 5 bintang juga karena ada Harry Cartwright. Harry *sigh* jujur di awal buku sempet biasa juga dan lebih suka Alex tapi lambat laun Harry dengan sifat dn tingkah lakunya yang emang funny bisa bikin Franny dan aku sebagai pembaca jatuh cinta sama dia xD ;p

 

Posted in 3 stars, books, buku, cute, dystopia, kiera cass, light reading, novel, resensi, review, romance, the crown, the selection, young adult

Review : The Crown (The Selection #5) by Kiera Cass

26072578

“You have to embrace the idea of imperfection, even in the thing that is most perfect for you.”

Rainbow-Stars-doodle-polyvore-clippingg-E2-99-A5-16192820-300-301Rainbow-Stars-doodle-polyvore-clippingg-E2-99-A5-16192820-300-301Rainbow-Stars-doodle-polyvore-clippingg-E2-99-A5-16192820-300-301

Format : ebook

Terbit : 3 Mei 2016

ISBN : 0062392190

Hanya 3  bintang, sebenanya buku ini bisa aku beri rating 4 bintang, hanya saja penilaianku agak sedikit bias karena aku Team Kile.

Cover seri The Selection memang selalu eye catching termasuk The Crown ini. Cuma sejujurnya cover buku sebelumnya yaitu The Heir adalah cover paling bagus diantara semua seri.

Untuk segi cerita sampai ke plot semuanya fine dan aku cukup suka sih. Plotnya termasuk cepat buat seleraku dan isi ceritanya memang berkembang dari buku sebelumnya.

Karakter Eadlyn Schreave sendiri sebenarnya aku cukup suka. She’s the real queen. Di buku ini Eadlyn terlihat lebih kuat dan lebih pintar. Sejak Raja Maxon sibuk mengurusi Ratu America yang sakit, Eadlyn mulai menggantikan tugas ayahnya sebagai raja. Selain itu kepergian adik kembarnya Ahren ke Perancis juga merupakan salah satu pukulan bagi Eadlyn tapi dia tetap tegar dan menjalankan tugasnya. Kalau saja dia lebih memilih Kile dibanding Erik, Eadlyn bakal jadi salah satu heroine favoritku. Tapi … tapi, kenapa dia harus pilih Erik? KENAPA? Kasian kan Kile, padahal dia rela kalau dia harus tinggal di istana demi Eadlyn dan membuang mimpinya buat jadi arsitektur terkenal yang membangun berbagai jenis bangunan. KENAPA EADLYN? KENAPA? My poor baby Kile L

Posted in 3 stars, books, buku, cinta dan kesialan-kesialan, lang leav, love & misadventure, poem, poetry, puisi, resensi, review, romance, young adult

Review : Love & Misadventure (Cinta & Kesialan-Kesialan) by Lang Leav

29589253

“Kau ingat lagu yang berkumandang pada malam kita bertemu pertama kali?

Tidak, tapi aku ingat semua lagu yang kudengarkan sejak kau pergi.”

Rainbow-Stars-doodle-polyvore-clippingg-E2-99-A5-16192820-300-301Rainbow-Stars-doodle-polyvore-clippingg-E2-99-A5-16192820-300-301Rainbow-Stars-doodle-polyvore-clippingg-E2-99-A5-16192820-300-301

Format : paperback

Penerjemah : M. Aan Mansyur

Terbit : 11 April 2016

Penerbit : Gramedia Pustaka Utama

ISBN : 9786020325644

Jumlah halaman : 168 halaman

 

Sudah cukup lama aku penasaran dengan karya Lang Leav ini, beruntungnya di awal bulan ini Gramedia Pustaka Utama menerbitkan versi terjemahannya 😉 Aku juga merasa cukup bersyukur karena tidak ada perubahan yang terjadi pada cover nya yang menurutku cantik dan imut, thank god.

Okay jadi ini merupakan buku kumpulan puisi pertama yang kubaca. Sebelum mulai membacanya ketika aku lihat rating nya di goodread cukup membingungkan juga -,- Ada reviewer yang memberi rating sangat bagus tapi ada juga yang memberi rating sangat jelek, seriously it confused the hell out of me. Akhirnya dengan perasaan masih bingung aku mulai membacanya daaaaan jeng jeng jeng buku ini lumayan juga. Mungkin karena memang kurang terlalu suka dan jarang membaca puisi jadi ada beberapa puisi yang masih belum bisa dipahami, tapi yaa namanya juga belajar baca puisi gapapa lah ya ga ngerti juga hahaha 😀 Beberapa puisi yang kusuka seperti Lautan Orang Asing, Bunga Dinding, Barang-Barang yang Tercecer, Lagu Sedih, dan Kutukan Kecantikan.

Bahasa terjemahannya sendiri benar-benar aku sukaaa. Ringan jadi mudah dimengerti tapi ga menghilangkan unsur keindahan puisinya 😀

Seperti judulnya, Love & Misadventure hampir semua isi puisi bercerita tengtang cinta-cintaan. Memang ada beberapa puisi yang isinya kata aku sih daleeeem tapi ada juga yang meh biasa aja. Tapi kalau memang pencinta romance sejati bakal suka isi puisi-puisi di buku ini.

Posted in 3 stars, a. e. woodward, books, buku, caught, erika ashby, heart on, kontemporer, love triangle, new adult, resensi, review, romance, Uncategorized

Review : Caught (Heart On #1) by Erika Ashby & A. E. Woodward

22823490

“Death affects everyone differently. But I chose to gain strength from it.”

Rainbow-Stars-doodle-polyvore-clippingg-E2-99-A5-16192820-300-301Rainbow-Stars-doodle-polyvore-clippingg-E2-99-A5-16192820-300-301Rainbow-Stars-doodle-polyvore-clippingg-E2-99-A5-16192820-300-301

Format : ebook

Terbit : 20 April 2015

Saran sebelum mempertimbangkan untuk baca buku ini : If you hate love triangle you have to avoid this book asap. Dan buat jaga-jaga genre buku ini termasuk new adult ,so kalau kamu masih berumur 18 tahun ke bawah jangan baca ini dulu ya ;p

Singkat cerita Quinn Bates dan Chace Donahue adalah sahabat sejak kecil. Mereka benar-benar tidak terpisahkan sampai suatu hari muncul cewe pindahan yaitu Finley Wescott. Dari asalnya duo mereka berubah menjadi trio hingga akhirnya Chace dan Finley pacaran. Diam-diam sebenarnya sejak masih kecil Quinn menyukai Chace dan menyimpan hati padanya tapi apa daya kedatangan Finley membuatnya menaruh perasaan terhadap Chace jauh dalam-dalam di dalam hatinya (Ceileh bahasanya -_-). Sampai suatu hari di liburan musim panas sebelum mereka berpisah untuk kuliah di universitas pilihan mereka masing-masing suatu kejadian yang melibatkan banyak beer diantara trio itu membuat garis peresahabatan antara Chace dan Quinn buram. That’s and the rest of story you can read it by yourself  :p

Why did I give this book 3 stars?

First, I have this love-hate relationship with love triangle. Tergantung bagaimana tingkat cinta segitiganya juga sih. Dikiranya matematika ada beragam jenis segitiga tergantung besaran sudutnya -_- Maaf salah fokus, lanjuttt. Maksud dari tingkat cinta segitiga itu yaa bagaimana si tokoh yang diperebutkan menanggapi kedua pilihannya. Kalau kemungkinannya 50:50 si tokoh yang diperebutkan bakal bingung setengah mati, galau dan dilema mau pilih yang mana. Seru kan bacanya hohohoho *evil laugh* Di buku ini cinta segitiganya lumayan dapat lah dan karena untungnya di buku ini ada 2 pov, kita jadi bisa merasakan bagaimana perasaan yang diperebutkan dan perasaan yang mau merebut xixixi.

Kedua, bahasanya lumayan enak dibaca dan banyak istilah-istilah lucu yang keluar dari mulut Quinn. Seperti misalnya chesticles. Biasanya chesticles ditujukan buat temannya Greg karena dia punya dada yang ehm cukup gede karena sering work out, chesticles itu singkatan dari chest dan testicle, btw :v

Untuk penokohan cukup biasa sih. Quinn si smartass, Chace si jock, dan Fin si preppy kind of gal. Karakter yang aku suka satu-satunya dari buku ini cuma Greg, teman Quin dan Chace. He’s one of the best friend that will be there for you no matter what happen to you :’)

Secara umum konflik dan drama termasuk klise. Cewe dan cowo sahabatan, si cowo udah punya pacar tapi ada kejadian besar hingga si cowo jadi bingung dan dia akhirnya mikirin tentang si cewe sahabatnya tapi dia merasa bersalah sama pacarnya. Si cewe sahabatnya kabur karena ga mau merusak hubungan dua sahabatnya tapi akhirnya mereka bertiga bertemu lagi hingga akhirnya di ujung si cowo sadar dia lebih suka sahabatnya, kepergok sama pacarnya, terus mutusin pacarnya dan jadian sama sahabatnya. Yaa tipe tipe begitulah ceritanya.

Posted in 5 stars, books, buku, cute, funny, kontemporer, leah rae miller, light reading, nerd, resensi, review, romance, romancing the nerd, Uncategorized, young adult

Review : Romancing the Nerd (Nerd#2) by Leah Rae Miller

25819437

“Don’t discount romance novels.”

Rainbow-Stars-doodle-polyvore-clippingg-E2-99-A5-16192820-300-301Rainbow-Stars-doodle-polyvore-clippingg-E2-99-A5-16192820-300-301Rainbow-Stars-doodle-polyvore-clippingg-E2-99-A5-16192820-300-301Rainbow-Stars-doodle-polyvore-clippingg-E2-99-A5-16192820-300-301Rainbow-Stars-doodle-polyvore-clippingg-E2-99-A5-16192820-300-301

Format : ebook

Terbit : 5 April 2016

ISBN : 1633752267

Salah satu buku dengan tema ‘nerd’ yang menurut pendapatku sempurna dan pantas dapat rating 5 bintang. Meskipun saya cuma kasih 3 bintang untuk buku pertama dari seri Nerd karya Leah Rae Miller, The Summer I Became a Nerd tapi di buku keduanya yaitu Romancing The Nerd ini jauh lebih bagus dan lebih manis dibanding buku pertamanya 😉

Cerita singkatnya, Zelda Potts dan Daniel Garrett 2 remaja nerd dari Natchitoches (ribet juga ya nama kotanya -_-) yang sejak kecil akrab banget dan merupakan sahabat karib, tapi semuanya berubah semenjak Dan tumbuh dan jadi jago main basket. Semenjak itu Dan menjadi salah satu anak populer dan akhir kata setelah banyak salah paham juga Zelda jadi benci sama Dan. Mereka jadi musuhan sampai tiba waktu ketika Zelda punya ide untuk balas dendam dengan membuat unknown account dan mulai chat dengan Dan dengan tujuan mendekati Dan lalu setelah Dan cukup percaya Zelda akan mencari rahasia dari Dan dan menyebarkannya. A little bit evil I might say 😉

Okay, pertama mari kita bahas covernya. Dammit! I mean seriously, it has a beautiful cover. Dari covernya sendiri udah kegambar sosok Zelda Potts seorang remaja nerd dengan sense fashionnya yang simple tapi cakep dan rambut merahnya juga terlihat. Kalau kata aku sih covernya benar-benar screaming NERD banget 😉

Kedua, bagi para remaja cewe nerd di luar sana pasti bakal jatuh cinta sama karakter Daniel Jordan Garrett, a high level of nerd who actually good at playing basket too. Dia orang yang romantis karena sengaja menyiapkan grand gesture untuk Zelda dan Dan juga bukan orang keras kepala karena dia berani berubah misalnya untuk stand up terhadap ayahnya karena ayahnya itu terlalu mengekang Dan.

Dad, I love you, but

Ketiga, maaf tapi untuk karakter Zelda menurut pendapatku merupakan karakter remaja cewe biasa yang kebetulan dia nerd. Nothing special about her -.- but what I liked about her is that at the end of the book she finally realized that not all the popular people are jerks or assholes. Some popular people also nice when you really talk and learn to know them. So the point is not to judge people by its cover and in this case by its popularity. I don’t know why I suddenly write in English ._.

Kembali dengan bahasa Indonesia, secara umum buku ini simple, light reading, funny, dan yang paling penting itu sweet. Simple dengan maksud karena settingan tempat yaitu high school dengan main character yang masih duduk di bangku senior jadi pusat masalah di sini ringan dengan konflik yang ringan juga, yaa biasa drama high school lah ya. Light reading karena dengan konflik ringan dan hanya butuh waktu beberapa jam bagi saya untuk menyelesaikan buku ini. Buku ini berisi remaja-remaja nerd karena selain dari main character nya Zelda yang nerd orang-orang sekelilingnya seperti sahabatnya Logan dan Maddie (Cerita mereka ada di buku pertama, The Summer I Became a Nerd) juga merupakan para nerd sehingga banyak quotes nerd dan tingkah laku nerd yang memang cukup lucu. Selain itu karakter Maddie yang sejak awal pengen Zelda dan Dan pacaran sering sengaja bawa pop corn ketika Zelda dan Dan ada di posisi romantis dan sweet.

So it’s a bit of a shock when

Last but not least,  obrolan antara Dan dan Vera, adik Logan yang berumur 9 tahun juga cukup lucu.

I stare at her, waiting

Posted in Uncategorized

Review : Unearthly (Unearthly #1) by Cynthia Hand

Unearthly

“So often we only do what we think is expected of us. When we are capable of so much more.”

Rainbow-Stars-doodle-polyvore-clippingg-E2-99-A5-16192820-300-301Rainbow-Stars-doodle-polyvore-clippingg-E2-99-A5-16192820-300-301Rainbow-Stars-doodle-polyvore-clippingg-E2-99-A5-16192820-300-301Rainbow-Stars-doodle-polyvore-clippingg-E2-99-A5-16192820-300-301

Damn! Just one word that can describe this book : UNEXPECTED. I mean, seriously I thought it was about some lame angel story that fall in love with human and bla bla bla. And I wasn’t sure with the rating that people gave for this book. Some people just gave it 2 stars and the others gave it 5 stars so yeah I got a little bit confused there. For the first 20 pages of ebook I was like ‘yeah sure, so far so good’ but after 70 page or something I just can’t stop, it got me hooked.

So this book started with Clara Gardner a teenage angel-blood girl that got her purpose so she and her family moved to a town in Wyoming called Jackson. In her purpose she saw that she had to save a boy around her age from a forestfire. That boy she had to save is Christian Prescott, a super hot, charming, smart, and rich student from Jackson High. Clara tried to get to know him and maybe had a little crush for him. So yeah we thought that at the end of book people expect Clara to fall in love with Christian or something like that BUT TAADAA there’s a nother character named Tucker Avery, Wendy’s twin – Wendy is a new bestfriend of Clara. Tucker is charming but not in the same way with Christian. He’s a little wild, cowboy type, and in the begining he always teased Clara because she’s from California and because of her orange hair that looked like a carrot. At the end of the book there’s a BIG PLOT TWIST and I bet it’ll surprise you. So yeah if you like fantasy angel type of book I’m seriously recomend this book for you.

Posted in Uncategorized

Review : Slammed (Slammed #1) by Colleen Hoover

51CGB-a-tTL._SY344_BO1,204,203,200_

Rainbow-Stars-doodle-polyvore-clippingg-E2-99-A5-16192820-300-301Rainbow-Stars-doodle-polyvore-clippingg-E2-99-A5-16192820-300-301Rainbow-Stars-doodle-polyvore-clippingg-E2-99-A5-16192820-300-301Rainbow-Stars-doodle-polyvore-clippingg-E2-99-A5-16192820-300-301Rainbow-Stars-doodle-polyvore-clippingg-E2-99-A5-16192820-300-301

Baiklah, ini kali pertamanya aku mencoba menulis review dalam bahasa Indonesia. Buku yang terakhir kubaca adalah Slammed yang ditulis oleh Collen Hoover. Ini adalah buku kedua dari Colleen yang sudah kubaca dan seperti sebelumnya Colleen benar-benar membuatku terkesan. Secara singkat buku ini menceritakan bagaimana Layken –tokoh utama dalam buku ini yang baru saja pindah ke Ypsilianti, Michigan setelah kematian ayahnya– menghadapi kenyataan bahwa ia mencintai tetangganya, Will Cooper yang ternyata merupakan guru bahasa Inggrisnya. Selain itu Layken juga harus dapat menerima jika ibunya menderita kanker yang umurnya tinggal sebentar. Aku tidak tahu sihir apa yang dimiliki Colleen sehingga dapat menulis kata-kata yang dapat membuatku selalu penasaran sehingga sulit bagiku untuk berhenti membaca buku ini.

Meskipun pada awal buku terasa cukup membosankan bagaimana dalam waktu 3 hari Layken dapat langsung menyukai Will dan bla bla bla. Dan hal yang mengagetkan ketika Lake mengira ibunya memiliki kekasih baru yang disembunyikannya tapi nyatanya bukan kekasih yang disembunyikan ibunya tapi penyakit kanker paru-paru lah yang menggerogotinya.

Dalam buku ini juga terdapat karakter aneh sekaligus yang paling kusukai, yaitu Eddie. Jika kau mengira Eddie adalah laki-laki, well kau salah besar. Eddie merupakan perempuan, sahabat baru Lake yang sifatnya cukup aneh, di awal cerita kita bisa melihat bagaimana tanpa permintaan Lake Eddie menuliskan nomor telepon penting ke jadwalnya dan meminta jam istirahatnya diganti agar mereka memiliki jam istirahat yang sama, what a weird girl, rite? Selain itu masa lalu mengenai perjalanannya sebagai anak adopsi dari berbagai keluarga juga merupakan hal yang aneh tapi sekaligus bagus.

Selain itu aku suka puisi-puisi yang ditulis oleh Colleen, dan yang paling jelas kusukai adalah ketika Lake dan Will saling berbalas puisi dalam acara Slammed. *shaking my head* Damn! those words are deep and I’m crying when I read those words. Berikut adalah puisi Schooled yang dibacakan oleh Lake

I got schooled this year.

By everyone.

By my little brother…

by The Avett Brothers…

by my mother, my best friend, my teacher, my father,

and

by

a

boy.

a boy that I’m seriously, deeply, madly, incredibly, and undeniably  in love with…

 

I got so schooled this year.

By a nine-year-old.

He taught me that it’s okay to live life

a little backwards.

And how to laugh

At what you would think

is un-laughable.

 

I got schooled this year

By a Band!

They taught me how to find that feeling of feeling again.

They taught me how to decide what to be

And go be it.

 

I got schooled this year.

By a cancer patient.

She taught me so much. She’s still teaching me so much.

She taught me to question.

To never regret.

She taught me to push my boundaries,

Because that’s what they’re there for.

She told me to find a balance between head and heart

And then

she taught me how…

 

I got schooled this year

By a Foster Kid

She taught me to respect the hand that I was dealt.

And to be grateful I was even dealt a hand.

She taught me that family

Doesn’t have to be blood.

Sometimes your family

are your friends.

 

I got schooled this year

By my teacher

He taught me

That the points are not the point,

The point is poetry…

 

I got schooled this year

By my father.

He taught me that hero’s aren’t always invincible

And that the magic

is within me..

 

I got schooled this year

by

a

Boy.

a boy that I’m seriously, deeply, madly, incredibly, and undeniably in love with.

And he taught me the most important thing of all…

To put the emphasis

On life.

 

Dan ini adalah puisi balasan dari Will untuk Lake

I met a girl in a U-Haul.

A beautiful girl

And I fell for her.

I fell hard.

Unfortunately, sometimes life gets in the way.

Life definitely got in my way.

It got all up in my damn way,

Life blocked the door with a stack of wooden 2×4’s nailed together and attached to a fifteen inch concrete wall behind a row of solid steel bars, bolted to a titanium frame that no matter how hard I shoved against it-

 

It

wouldn’t

budge.

Sometimes life doesn’t budge.

It just gets all up in your damn way.

It blocked my plans, my dreams, my desires, my wishes, my wants, my needs.

It blocked out that beautiful girl

That I fell so hard for.

 

Life tries to tell you what’s best for you

What should be most important to you

What should come in first

Or second

Or third.

 

I tried so hard to keep it all organized, alphabetized, stacked in chronological order, everything in its perfect space, its perfect place.

I thought that’s what life wanted me to do.

This is what life needed for me to do.

Right?

Keep it all in sequence?

 

Sometimes, life gets in your way.

It gets all up in your damn way.

But it doesn’t get all up in your damn way because it wants you to just give up and let it take control. Life doesn’t get all up in your damn way because it just wants you to hand it all over and be carried along.

Life wants you to fight it.

Learn how to make it your own.

It wants you to grab an axe and hack through the wood.

It wants you to get a sledgehammer and break through the concrete.

It wants you to grab a torch and burn through the metal and steel until you can reach through and grab it.

 

Life wants you to grab all the organized, the alphabetized, the chronological, the sequenced. It wants you to mix it all together,

stir it up,

blend it.

 

Life doesn’t want you to let it tell you that your little brother should be the only thing that comes first.

Life doesn’t want you to let it tell you that your career and your education should be the only thing that comes in second.

And life definitely doesn’t want me

To just let it tell me

that the girl I met,

The beautiful, strong, amazing, resilient girl

That I fell so hard for

Should only come in third.

Life knows

Life is trying to tell me

That the girl I love,

The girl I fell

So hard for?

There’s room for her in first.

I’m putting her first.

Posted in Uncategorized

Review : Ugly Love by Colleen Hoover

71XqNajxelL._SL1500_

“God gives us the ugliness so we don’t take the beautiful things in life for granted”

When Tate Collins meets airline pilot Miles Archer, she knows it isn’t love at first sight. They wouldn’t even go so far as to consider themselves friends. The only thing Tate and Miles have in common is an undeniable mutual attraction. Once their desires are out in the open, they realize they have the perfect set-up. He doesn’t want love, she doesn’t have time for love, so that just leaves the sex. Their arrangement could be surprisingly seamless, as long as Tate can stick to the only two rules Miles has for her.
Never ask about the past.
Don’t expect a future.

They think they can handle it, but realize almost immediately they can’t handle it at all (Goodreads).

DAMN. I’m speechless here. I don’t know what to say, it just …wow. This is the first time I read Colleen Hoover’s book and it’s definitely a good start to read her other books. I can’t really say anything except that this book is really good. I felt like I was reading a fanfic, tho. But no, it’s not a bad thing that I compare this book with fanfic it just that I was enjoy reading this book as much as reading a fanfic. I feel like I was being suck by this story, it drowned me. This book’s full with contradiction, I don’t know why but I just love it.

The difference between the ugly side of love and the beautiful side of love is that the beautiful side is much lighter. It makes you feel like you’re floating. It lifts you up. Carries you.

The beautiful parts of love hold you above the rest of the world. They hold you so high above all the bad stuff, and you just look down on everything else and think, Wow. I’m so glad I’m up here.

The ugly parts of love can’t lift you up.

They bring you

D

O

W

N.

They hold you under.

Drown you.

You look up and think, I wish I was up there.

But you’re not.

Ugly love becomes you.

Consumes you.

Makes you hate it all.

Makes you realize that all the beautiful parts aren’t even worth it. Without the beautiful, you’ll never risk feeling this.

You’ll never risk feeling the ugly.

So you give it up. You give it all up. You never want love again, no matter what kind it is, because no type of love will ever be worth living through the ugly love again.

I’ll never let myself love anyone again, Rachel.

Ever.

I can say that those words are freaking deep. I’ve never been in love but hell, reading those words I could almost feel it as much as I could almost feel the ugly side of the love itself. Like I said earlier I’m speechless so I don’t even know how to review this book anymore. This book is one of books that make me hangover, but I want to make sure that I give it 4 stars.

Posted in 5 stars, anna and the french kiss, books, review, romance, stephanie perkins, young adult

Review : Anna and the French Kiss by Stephanie Perkins

AnnaFrenchKissSmall

Anna is looking forward to her senior year in Atlanta, where she has a great job, a loyal best friend, and a crush on the verge of becoming more. Which is why she is less than thrilled about being shipped off to boarding school in Paris–until she meets Étienne St. Clair. Smart, charming,beautiful, Étienne has it all…including a serious girlfriend.

But in the City of Light, wishes have a way of coming true. Will a year of romantic near-misses end with their long-awaited French kiss? (Goodreads)

FOR THE LOVE OF GOD! THE BOOK IS SO DARN GOOD! I mean I finished it less than 9 hours. Seriously, I just couldn’t help myself to stop reading page after page. The story is simple, it doesn’t have a plot twist or something like that. But it seriously got me hooked the entire time I read it.

I just love how the story tell us not only about love between Anna and Étienne, it also tell us the friendship between Anna – Bridge and Anna – Meredith –Rashmi – Josh oh don’t forget Anna – Matt.  Yes it’s full of high school drama, but yeah I can accept that because they’re just a bunch of teenagers, it’s normal for them to have a little drama in their life, right?

But there’s some point that I don’t like, when Étienne explain why he didn’t break up with Ellie becuase he didn’t want to be alone. When I read that part I was like “What the hell is wrong with you, Étienne?” It’s so obvious that Anna is always there with you, what a lame excuse for you to say I tought there’s a big reason behind it.

It’s a light reading book and without a second I will give 5 stars to this book.