Posted in 5 stars, books, buku, fantasy, red queen, resensi, review, revolution, victoria aveyard

Review : Red Queen (Red Queen #1) by Victoria Aveyard

17878931

“Anyone can betray anyone.”

Rainbow-Stars-doodle-polyvore-clippingg-E2-99-A5-16192820-300-301Rainbow-Stars-doodle-polyvore-clippingg-E2-99-A5-16192820-300-301Rainbow-Stars-doodle-polyvore-clippingg-E2-99-A5-16192820-300-301Rainbow-Stars-doodle-polyvore-clippingg-E2-99-A5-16192820-300-301Rainbow-Stars-doodle-polyvore-clippingg-E2-99-A5-16192820-300-301

Wow, this is one of the best book I’ve read. I mean it is soooo amazing. It has power, strange ability, revolution, mutation, betrayals, hot princes, and badass heroine. I think this book is full with the awesome elements that couldn’t go wrong. So where do I start?

First thing first why I read this particular book? Well, it was because people said that it’s like X-Men collide with The Selection. Yup, that much is true The Silvers were like mutants from X-Men, they had powers. And that was the reaspon why Silvers became ‘masters’ and the Reds (normal people with no ability) became their slaves.

Second, the REVOLUTION. I don’t know why but I love books about where the heroine try to fight against corrupt government and in this case, it was a kingdom.

Third, you can say that love triangle is cliche so instead of that, this book give you love square. Ha! Love square, people. I mean there were 3 boys : Cal, Maven, and Killorn that love one girl. I repeat that ONE GIRL whose named Mare Barrow, the lightning girl. 3 HOT BOYS!

That’s my opinion about this book. This book is almost perfect, except for the coincidence about Mare and Mareena.

Advertisements
Posted in 3 stars, a darker shade of magic, adventure, books, buku, fantasy, resensi, review, v. e. schwab, young adult

Review : A Darker Shade of Magic (A Darker Shade of Magic #1) by V. E. Schwab

A Darker Shade of Magic cover

“I’d rather die on an adventure than live standing still.”

Rainbow-Stars-doodle-polyvore-clippingg-E2-99-A5-16192820-300-301Rainbow-Stars-doodle-polyvore-clippingg-E2-99-A5-16192820-300-301Rainbow-Stars-doodle-polyvore-clippingg-E2-99-A5-16192820-300-301

My first thought when I read the blurb, Hmm interesting.

But sorry not sorry it’s not my kind of book. Yes I love fantasy but*shrug* Idk, this one just didn’t do to me. Tapi sebenernya buat para pecinta fantasi sejati dijamin bakal suka buku ini, karena dari awal sampai akhir cerita emang ga pernah lepas dari sihir dan petualangan Kell ke berbagai London. Mulai dari Grey London, Red London, dan White London.

Alurnya bisa dibilang cepet dan ngga ngebosenin karena dari awal petualangan Kell udah mulai. Tapi yaa entah kenapa sempet beberapa kali ketiduran pas baca di bagian awal, maybe something’s wrong with me?

Untuk deskripsi berbagai jenis London juga udah pas dan bisa kebayang juga kehidupan di tiap London dan perbedaannya yang jelas, Cuma kurang penjelasan tentang tiap-tiap penguasa London, kecuali si kembar Dane penguasa White London yang bener-bener dijelasin karakternya. Bahkan penjelasan tentang King dan Queen dari Red London tempat Kell hidup sebenernya agak kurang dapet apalagi King George dari Grey London yang cuma diceritain pas awal.

Yang buat buku ini beareble itu penokohannya. Pertama ada Kell yang merupakan salah satu Antari terakhir punya karakter yang bener-bener unik. Dark, mysterius yang bikin greget gimanaa gitu. Asal-usul Kell yang misterius emang agak bikin penasaran, misal : siapa orangtua Kell? dan yang paling penasaran itu singkatan K. L. yang akhirnya jadi namanya Kell. Sebenernya karakter Kell itu agak mirip sama Grim dari bukunya Gesa Schwartz. Delilah Bard, she’s one of my fav. heroine. Karakternya kuat, itu udah jelas dan agak feisty.Tapi balik lagi, misteri Lila dan obrolannya tentang matanya yang dulu sebenernya hitam bikin penasaran, dan bikin beranggapan jangan-jangan dia Antari? Who knows?

Secara keseluruhan buku ini dapat menghibur meskipun yaa ada beberapa kelemahan dan bisa bikin bosen juga.