Posted in Uncategorized

[OOT] LITTLE MIX VS FIFTH HARMONY! WHO’S YOUR FAV?

558000012662002

Okay jujur aku sampai sekarang masih ga ngerti kenapa banyak orang yang lebih suka Fifth Harmony ketimbang Little Mix. Kenapa viewers youtube mereka itu banyak banget dan kenapa mereka lebih terkenal dibanding Little Mix. Pendapatku bisa dibilang bias karna aku emang suka Little Mix tapi LM itu punya banyak kelebihan jadi wajar dong aku suka mereka. Contoh hal-hal yang aku suka dari Little Mix :

  1. Lagu mereka bukan cuma masalah cinta atau sex. Ada tentang menemukan jati diri, persahabatan, kekuatan cewek aka feminist, yeps women power is iportant guys. Serius deh coba denger lagu-lagu mereka kayak Change Your Life, We Are Who We Are, Salute, Little Me, Stand Down, See Me Now, Clued Up, dan masih banyak lagi. Pokoknya isi lagu mereka itu beragam. Meskipun ada lagu kayak A.D.I.D.A.S tapi yaa rasionya juga bisa dilihat kali lagu LM yang tentang sex itu cuma satu dua. Dan entah kenapa kadang kalau aku dengerin Change Your Life suka bikin nangis. Isinya itu ngena banget.
  2. Kemampuan dance mereka. Gila! Serius aku salut sama dance merka. Gerkanannya banyak dan menurut aku yang bukan penari itu tuh susah tapi tiap aku liat performance mereka ga pernah ada yang salah dance. Dan dance mereka itu bagi aku yang ga tau apa-apa tentang dance itu powerful banget nunjukin isi lagu dan nunjukin LM sendiri yang punya kualitas bagus. They’re not just flicking hair and shaking their asses.
  3. Suara mereka. Ga perlu ditanyain lagi gimana kemampuan harmonisasi mereka. Mungkin emang mereka ngerasa nyaman dengan formasi girl band dan mereka sadar mereka lebih bagus kalau bersama jadi ga perlu lah buat nunjukin kelebihan vokal masing-masing malah kesannya itu maksa pengen menang sendiri. Tapi jujur aku lebih suka suara Perrie sih diantara anggota LM yang lain dan tiap bagian dia solo kadang aku merinding sendiri dengernya.
  4. Mereka cantik. Ha! I know it sounds shallow but whatever I love their looks and once again my favs is Perrie :3

Masih banyak sebenernya tapi aku cuma utarain hal yang penting aja. Btw aku tahu dari semua pendapatku kedengarannya aku ga suka FH tapiiiiii ya memang gitu keadaannya sih. Kenapa aku ga suka mereka :

  1. Aku ngga pernah denger lagu mereka semua, cuma denger yang populer dan hampir semuanya itu tentang sex. Ugh come on you guys are teenager you are role model for those another girls around your age maybe younger and almost all your songs are about sex? Wht kind of role model you are? You teach them about sex, you teach them that we as a girl don’t have to think anything beside sex. We don’t have to concern about the problem around us like abuse to women or like bulying. All we have to think s sex. Seriously that is sick. I’m totally judging people who love their songs like Worth It or Working From Home.
  2. Dance mereka? Hmm can you called flicking hair and shaking ass dance? I don’t think so, lol. That is so slut shaming
  3. Suara mereka sebenernya lumayan. Aku suka suara Ally kalau dia nyanyi bagian solo. Kalau harmonisasi? Nah, LM is way way way better.
  4. Tampang mereka lumayanlah tapi ya cara mereka pake baju itu haduuh bikin geleng-geleng. Dibanding LM bentuk badan FH ini agak ‘berisi’ no offense but that is true, dan mereka pake baju itu yang pendek-pendek dan kalau menurutku sih mirip hooker, ckckck Ikr. Nunjukin mereka sexy? Iya pake banget, tapi baju jenis gitu nunjukin mereka trashy juga, gah do they even realize that they looks so trashy? Aku tau LM sekarang bajunya juga mulai minim apalagi di album Get Weird ini, tapi yang aku lihat mereka ga keliatan trashy, malah mereka lebih dapet style dan artnya.

Dari segi kualitas LM jauuuuuuuuuh lebih bagus ketimbang FH. Tapi sayang oh sayang manajemen LM ngekang LM banget, LM sendiri ga leluasa dan akhirnya mereka ga sepopuler FH huft. Dan mungkin selain manajemen I guess people nowadays are like sex songs better than powerful songs and once again I’m judging you who love FH’s sex songs.
Sekian cuapan saya mengenai LM dan FH. Aku tahu selera orang beda-beda dan bukan hak aku buat nyuruh kalian suka LM but at least be smart to choose what kind of role model you love.

little-mix-fifth-harmony

 

Advertisements
Posted in 5 stars, books, buku, fantasy, glass sword, novel, red queen, resensi, review, revolution, Uncategorized, victoria aveyard

Review : Glass Sword (Red Queen #2) by Victoria Aveyard

25741605

“No one is born evil, just like no one is born alone. They become that way, through choice and circumstance.”

Rainbow-Stars-doodle-polyvore-clippingg-E2-99-A5-16192820-300-301Rainbow-Stars-doodle-polyvore-clippingg-E2-99-A5-16192820-300-301Rainbow-Stars-doodle-polyvore-clippingg-E2-99-A5-16192820-300-301Rainbow-Stars-doodle-polyvore-clippingg-E2-99-A5-16192820-300-301Rainbow-Stars-doodle-polyvore-clippingg-E2-99-A5-16192820-300-301

Format : ebook

Terbit : 9 Februari 2016

ISBN : 0062310682

 

5 FREAKIN STAR. Seperti buku sebelumnya, Glass Sword pantas mendapat rating 5 bintang. Banyak hal yang menurutku sempurna dari buku ini dan setelah selesai membacanya kalian pasti merasa, ‘wow just wow… Victoria Aveyard is a genius.’

tumblr_o2n5lgU4b51r1y5y7o1_500

Aku akui memang di awal buku alur ceritanya agak lambat juga dan membuatku ketiduran beberapa kali, oops maaf tapi aku paling ga suka alur cerita yang lambat. Menurutku bagian yang membangkitkan semangat buat ngeberesin buku ini dimulai dari proses perekrutan para newblood.  Nah di situ saya baru mulai melek lagi.

Inti keseluruhan dari buku ini tentang perekrutan newblood, Entah kalian merasa atau tidak tapi Mare, Cal, dan yang lainnya serasa menjadi Prof. Xavier dari X-Men yang berkeliling mengunjungi ‘orang-orang berkemampuan lebih’ alias mutan untuk mengumpulkannya di suatu tempat dan melatih mereka untuk mengontrol kemampuannya itu.

NEaemAN8BQQtdj_1_b

Seperti di buku pertamanya, semua mutan dan kekuatannya baik itu silver maupun newblood adalah bagian yang paling kusukai. Bagaimana mereka menyusun strategi untuk mengumpulkan para newblood sekaligus tidak menarik perhatian Maven, that was my favorite. Selain itu bagian ketika Mare, Cal, dkk menyelamatkan para silver dan newblood yang dikurung oleh Maven di penjara Corrros.Dude, that was fantastic.

Okaay meskipun aku memberi buku ini 5 bintang, tapi maaf buku ini tak luput dari kekurang dan salah satunya itu adalah Mare. Mare Barrow, the lightning girl. Entah kenapa aku rasa ga ada perkembangan karakter Mare dari buku pertama ke buku kedua ini. Di buku ini Ms. Barrow ga terlalu peduli dengan orang-orang di sekitarnya baik itu keluarga Barrow, Killorn, bahkan Cal. Yang dia pedulikan Cuma dirinya, daftar newblood dari Julian, dan surat-surat dari Maven. Aku kira setelah yang semua Maven lakukan di buku pertama Mare bakal sadar tapi ternyata dia masih tetap belum move on dari Maven. Iya Mare bilang dia benci dan pengen ngebunuh Maven, tapi dalam hatinya dia masih care sama si traitor itu. Selain itu Mare di sini banyak memanipulasi dan memanfaatkan orang lain, yaa contohnya Cal sama Kilorn. Kasian mereka berdua, cinta sama Mare eh Mare nya sendiri entah suka sama siapa, ckckck.

Kekuatan Mare di sini jauh lebih hebat karena dia udah bisa mengontrolnya tapi yaa karena dia masih punya issue antara pembagian Red, Silver, dan newblood. Dia masih seenaknya memanfaatkan kekuatan itu untuk bunuh para silver yang sebenarnya ga bersalah.

18130245

Seperti kebanyakan buku bertema revolusi yang berusaha melawan pemerintahan yang ada, di buku ini yaa ujung-ujungnya juga ngeruntuhin diktator lama, si Queen Elara. Cuma kayaknya nanti di buku ketiganya bakal terjadi keributan untuk jadi penguasa baru. Selain itu kemungkinan sih bakal ada civil war antara Silver vs Silver dan Red vs Red.

Posted in 3 stars, a. e. woodward, books, buku, caught, erika ashby, heart on, kontemporer, love triangle, new adult, resensi, review, romance, Uncategorized

Review : Caught (Heart On #1) by Erika Ashby & A. E. Woodward

22823490

“Death affects everyone differently. But I chose to gain strength from it.”

Rainbow-Stars-doodle-polyvore-clippingg-E2-99-A5-16192820-300-301Rainbow-Stars-doodle-polyvore-clippingg-E2-99-A5-16192820-300-301Rainbow-Stars-doodle-polyvore-clippingg-E2-99-A5-16192820-300-301

Format : ebook

Terbit : 20 April 2015

Saran sebelum mempertimbangkan untuk baca buku ini : If you hate love triangle you have to avoid this book asap. Dan buat jaga-jaga genre buku ini termasuk new adult ,so kalau kamu masih berumur 18 tahun ke bawah jangan baca ini dulu ya ;p

Singkat cerita Quinn Bates dan Chace Donahue adalah sahabat sejak kecil. Mereka benar-benar tidak terpisahkan sampai suatu hari muncul cewe pindahan yaitu Finley Wescott. Dari asalnya duo mereka berubah menjadi trio hingga akhirnya Chace dan Finley pacaran. Diam-diam sebenarnya sejak masih kecil Quinn menyukai Chace dan menyimpan hati padanya tapi apa daya kedatangan Finley membuatnya menaruh perasaan terhadap Chace jauh dalam-dalam di dalam hatinya (Ceileh bahasanya -_-). Sampai suatu hari di liburan musim panas sebelum mereka berpisah untuk kuliah di universitas pilihan mereka masing-masing suatu kejadian yang melibatkan banyak beer diantara trio itu membuat garis peresahabatan antara Chace dan Quinn buram. That’s and the rest of story you can read it by yourself  :p

Why did I give this book 3 stars?

First, I have this love-hate relationship with love triangle. Tergantung bagaimana tingkat cinta segitiganya juga sih. Dikiranya matematika ada beragam jenis segitiga tergantung besaran sudutnya -_- Maaf salah fokus, lanjuttt. Maksud dari tingkat cinta segitiga itu yaa bagaimana si tokoh yang diperebutkan menanggapi kedua pilihannya. Kalau kemungkinannya 50:50 si tokoh yang diperebutkan bakal bingung setengah mati, galau dan dilema mau pilih yang mana. Seru kan bacanya hohohoho *evil laugh* Di buku ini cinta segitiganya lumayan dapat lah dan karena untungnya di buku ini ada 2 pov, kita jadi bisa merasakan bagaimana perasaan yang diperebutkan dan perasaan yang mau merebut xixixi.

Kedua, bahasanya lumayan enak dibaca dan banyak istilah-istilah lucu yang keluar dari mulut Quinn. Seperti misalnya chesticles. Biasanya chesticles ditujukan buat temannya Greg karena dia punya dada yang ehm cukup gede karena sering work out, chesticles itu singkatan dari chest dan testicle, btw :v

Untuk penokohan cukup biasa sih. Quinn si smartass, Chace si jock, dan Fin si preppy kind of gal. Karakter yang aku suka satu-satunya dari buku ini cuma Greg, teman Quin dan Chace. He’s one of the best friend that will be there for you no matter what happen to you :’)

Secara umum konflik dan drama termasuk klise. Cewe dan cowo sahabatan, si cowo udah punya pacar tapi ada kejadian besar hingga si cowo jadi bingung dan dia akhirnya mikirin tentang si cewe sahabatnya tapi dia merasa bersalah sama pacarnya. Si cewe sahabatnya kabur karena ga mau merusak hubungan dua sahabatnya tapi akhirnya mereka bertiga bertemu lagi hingga akhirnya di ujung si cowo sadar dia lebih suka sahabatnya, kepergok sama pacarnya, terus mutusin pacarnya dan jadian sama sahabatnya. Yaa tipe tipe begitulah ceritanya.

Posted in 5 stars, books, buku, cute, funny, kontemporer, leah rae miller, light reading, nerd, resensi, review, romance, romancing the nerd, Uncategorized, young adult

Review : Romancing the Nerd (Nerd#2) by Leah Rae Miller

25819437

“Don’t discount romance novels.”

Rainbow-Stars-doodle-polyvore-clippingg-E2-99-A5-16192820-300-301Rainbow-Stars-doodle-polyvore-clippingg-E2-99-A5-16192820-300-301Rainbow-Stars-doodle-polyvore-clippingg-E2-99-A5-16192820-300-301Rainbow-Stars-doodle-polyvore-clippingg-E2-99-A5-16192820-300-301Rainbow-Stars-doodle-polyvore-clippingg-E2-99-A5-16192820-300-301

Format : ebook

Terbit : 5 April 2016

ISBN : 1633752267

Salah satu buku dengan tema ‘nerd’ yang menurut pendapatku sempurna dan pantas dapat rating 5 bintang. Meskipun saya cuma kasih 3 bintang untuk buku pertama dari seri Nerd karya Leah Rae Miller, The Summer I Became a Nerd tapi di buku keduanya yaitu Romancing The Nerd ini jauh lebih bagus dan lebih manis dibanding buku pertamanya 😉

Cerita singkatnya, Zelda Potts dan Daniel Garrett 2 remaja nerd dari Natchitoches (ribet juga ya nama kotanya -_-) yang sejak kecil akrab banget dan merupakan sahabat karib, tapi semuanya berubah semenjak Dan tumbuh dan jadi jago main basket. Semenjak itu Dan menjadi salah satu anak populer dan akhir kata setelah banyak salah paham juga Zelda jadi benci sama Dan. Mereka jadi musuhan sampai tiba waktu ketika Zelda punya ide untuk balas dendam dengan membuat unknown account dan mulai chat dengan Dan dengan tujuan mendekati Dan lalu setelah Dan cukup percaya Zelda akan mencari rahasia dari Dan dan menyebarkannya. A little bit evil I might say 😉

Okay, pertama mari kita bahas covernya. Dammit! I mean seriously, it has a beautiful cover. Dari covernya sendiri udah kegambar sosok Zelda Potts seorang remaja nerd dengan sense fashionnya yang simple tapi cakep dan rambut merahnya juga terlihat. Kalau kata aku sih covernya benar-benar screaming NERD banget 😉

Kedua, bagi para remaja cewe nerd di luar sana pasti bakal jatuh cinta sama karakter Daniel Jordan Garrett, a high level of nerd who actually good at playing basket too. Dia orang yang romantis karena sengaja menyiapkan grand gesture untuk Zelda dan Dan juga bukan orang keras kepala karena dia berani berubah misalnya untuk stand up terhadap ayahnya karena ayahnya itu terlalu mengekang Dan.

Dad, I love you, but

Ketiga, maaf tapi untuk karakter Zelda menurut pendapatku merupakan karakter remaja cewe biasa yang kebetulan dia nerd. Nothing special about her -.- but what I liked about her is that at the end of the book she finally realized that not all the popular people are jerks or assholes. Some popular people also nice when you really talk and learn to know them. So the point is not to judge people by its cover and in this case by its popularity. I don’t know why I suddenly write in English ._.

Kembali dengan bahasa Indonesia, secara umum buku ini simple, light reading, funny, dan yang paling penting itu sweet. Simple dengan maksud karena settingan tempat yaitu high school dengan main character yang masih duduk di bangku senior jadi pusat masalah di sini ringan dengan konflik yang ringan juga, yaa biasa drama high school lah ya. Light reading karena dengan konflik ringan dan hanya butuh waktu beberapa jam bagi saya untuk menyelesaikan buku ini. Buku ini berisi remaja-remaja nerd karena selain dari main character nya Zelda yang nerd orang-orang sekelilingnya seperti sahabatnya Logan dan Maddie (Cerita mereka ada di buku pertama, The Summer I Became a Nerd) juga merupakan para nerd sehingga banyak quotes nerd dan tingkah laku nerd yang memang cukup lucu. Selain itu karakter Maddie yang sejak awal pengen Zelda dan Dan pacaran sering sengaja bawa pop corn ketika Zelda dan Dan ada di posisi romantis dan sweet.

So it’s a bit of a shock when

Last but not least,  obrolan antara Dan dan Vera, adik Logan yang berumur 9 tahun juga cukup lucu.

I stare at her, waiting

Posted in Uncategorized

IT’S ME! I’M BACK

come-back

 

IT’S ME PEOPLE!!! I’M BACK FROM MY HIATUS AND I CAN’T BELIEVE THAT I MISSED MY BLOG.

I know I don’t have loyal followers that read my review, but still I’m just glad that I’m back and got my motivation to write review again. Yippie!

Posted in Uncategorized

Review : Unearthly (Unearthly #1) by Cynthia Hand

Unearthly

“So often we only do what we think is expected of us. When we are capable of so much more.”

Rainbow-Stars-doodle-polyvore-clippingg-E2-99-A5-16192820-300-301Rainbow-Stars-doodle-polyvore-clippingg-E2-99-A5-16192820-300-301Rainbow-Stars-doodle-polyvore-clippingg-E2-99-A5-16192820-300-301Rainbow-Stars-doodle-polyvore-clippingg-E2-99-A5-16192820-300-301

Damn! Just one word that can describe this book : UNEXPECTED. I mean, seriously I thought it was about some lame angel story that fall in love with human and bla bla bla. And I wasn’t sure with the rating that people gave for this book. Some people just gave it 2 stars and the others gave it 5 stars so yeah I got a little bit confused there. For the first 20 pages of ebook I was like ‘yeah sure, so far so good’ but after 70 page or something I just can’t stop, it got me hooked.

So this book started with Clara Gardner a teenage angel-blood girl that got her purpose so she and her family moved to a town in Wyoming called Jackson. In her purpose she saw that she had to save a boy around her age from a forestfire. That boy she had to save is Christian Prescott, a super hot, charming, smart, and rich student from Jackson High. Clara tried to get to know him and maybe had a little crush for him. So yeah we thought that at the end of book people expect Clara to fall in love with Christian or something like that BUT TAADAA there’s a nother character named Tucker Avery, Wendy’s twin – Wendy is a new bestfriend of Clara. Tucker is charming but not in the same way with Christian. He’s a little wild, cowboy type, and in the begining he always teased Clara because she’s from California and because of her orange hair that looked like a carrot. At the end of the book there’s a BIG PLOT TWIST and I bet it’ll surprise you. So yeah if you like fantasy angel type of book I’m seriously recomend this book for you.

Posted in Uncategorized

Review : Slammed (Slammed #1) by Colleen Hoover

51CGB-a-tTL._SY344_BO1,204,203,200_

Rainbow-Stars-doodle-polyvore-clippingg-E2-99-A5-16192820-300-301Rainbow-Stars-doodle-polyvore-clippingg-E2-99-A5-16192820-300-301Rainbow-Stars-doodle-polyvore-clippingg-E2-99-A5-16192820-300-301Rainbow-Stars-doodle-polyvore-clippingg-E2-99-A5-16192820-300-301Rainbow-Stars-doodle-polyvore-clippingg-E2-99-A5-16192820-300-301

Baiklah, ini kali pertamanya aku mencoba menulis review dalam bahasa Indonesia. Buku yang terakhir kubaca adalah Slammed yang ditulis oleh Collen Hoover. Ini adalah buku kedua dari Colleen yang sudah kubaca dan seperti sebelumnya Colleen benar-benar membuatku terkesan. Secara singkat buku ini menceritakan bagaimana Layken –tokoh utama dalam buku ini yang baru saja pindah ke Ypsilianti, Michigan setelah kematian ayahnya– menghadapi kenyataan bahwa ia mencintai tetangganya, Will Cooper yang ternyata merupakan guru bahasa Inggrisnya. Selain itu Layken juga harus dapat menerima jika ibunya menderita kanker yang umurnya tinggal sebentar. Aku tidak tahu sihir apa yang dimiliki Colleen sehingga dapat menulis kata-kata yang dapat membuatku selalu penasaran sehingga sulit bagiku untuk berhenti membaca buku ini.

Meskipun pada awal buku terasa cukup membosankan bagaimana dalam waktu 3 hari Layken dapat langsung menyukai Will dan bla bla bla. Dan hal yang mengagetkan ketika Lake mengira ibunya memiliki kekasih baru yang disembunyikannya tapi nyatanya bukan kekasih yang disembunyikan ibunya tapi penyakit kanker paru-paru lah yang menggerogotinya.

Dalam buku ini juga terdapat karakter aneh sekaligus yang paling kusukai, yaitu Eddie. Jika kau mengira Eddie adalah laki-laki, well kau salah besar. Eddie merupakan perempuan, sahabat baru Lake yang sifatnya cukup aneh, di awal cerita kita bisa melihat bagaimana tanpa permintaan Lake Eddie menuliskan nomor telepon penting ke jadwalnya dan meminta jam istirahatnya diganti agar mereka memiliki jam istirahat yang sama, what a weird girl, rite? Selain itu masa lalu mengenai perjalanannya sebagai anak adopsi dari berbagai keluarga juga merupakan hal yang aneh tapi sekaligus bagus.

Selain itu aku suka puisi-puisi yang ditulis oleh Colleen, dan yang paling jelas kusukai adalah ketika Lake dan Will saling berbalas puisi dalam acara Slammed. *shaking my head* Damn! those words are deep and I’m crying when I read those words. Berikut adalah puisi Schooled yang dibacakan oleh Lake

I got schooled this year.

By everyone.

By my little brother…

by The Avett Brothers…

by my mother, my best friend, my teacher, my father,

and

by

a

boy.

a boy that I’m seriously, deeply, madly, incredibly, and undeniably  in love with…

 

I got so schooled this year.

By a nine-year-old.

He taught me that it’s okay to live life

a little backwards.

And how to laugh

At what you would think

is un-laughable.

 

I got schooled this year

By a Band!

They taught me how to find that feeling of feeling again.

They taught me how to decide what to be

And go be it.

 

I got schooled this year.

By a cancer patient.

She taught me so much. She’s still teaching me so much.

She taught me to question.

To never regret.

She taught me to push my boundaries,

Because that’s what they’re there for.

She told me to find a balance between head and heart

And then

she taught me how…

 

I got schooled this year

By a Foster Kid

She taught me to respect the hand that I was dealt.

And to be grateful I was even dealt a hand.

She taught me that family

Doesn’t have to be blood.

Sometimes your family

are your friends.

 

I got schooled this year

By my teacher

He taught me

That the points are not the point,

The point is poetry…

 

I got schooled this year

By my father.

He taught me that hero’s aren’t always invincible

And that the magic

is within me..

 

I got schooled this year

by

a

Boy.

a boy that I’m seriously, deeply, madly, incredibly, and undeniably in love with.

And he taught me the most important thing of all…

To put the emphasis

On life.

 

Dan ini adalah puisi balasan dari Will untuk Lake

I met a girl in a U-Haul.

A beautiful girl

And I fell for her.

I fell hard.

Unfortunately, sometimes life gets in the way.

Life definitely got in my way.

It got all up in my damn way,

Life blocked the door with a stack of wooden 2×4’s nailed together and attached to a fifteen inch concrete wall behind a row of solid steel bars, bolted to a titanium frame that no matter how hard I shoved against it-

 

It

wouldn’t

budge.

Sometimes life doesn’t budge.

It just gets all up in your damn way.

It blocked my plans, my dreams, my desires, my wishes, my wants, my needs.

It blocked out that beautiful girl

That I fell so hard for.

 

Life tries to tell you what’s best for you

What should be most important to you

What should come in first

Or second

Or third.

 

I tried so hard to keep it all organized, alphabetized, stacked in chronological order, everything in its perfect space, its perfect place.

I thought that’s what life wanted me to do.

This is what life needed for me to do.

Right?

Keep it all in sequence?

 

Sometimes, life gets in your way.

It gets all up in your damn way.

But it doesn’t get all up in your damn way because it wants you to just give up and let it take control. Life doesn’t get all up in your damn way because it just wants you to hand it all over and be carried along.

Life wants you to fight it.

Learn how to make it your own.

It wants you to grab an axe and hack through the wood.

It wants you to get a sledgehammer and break through the concrete.

It wants you to grab a torch and burn through the metal and steel until you can reach through and grab it.

 

Life wants you to grab all the organized, the alphabetized, the chronological, the sequenced. It wants you to mix it all together,

stir it up,

blend it.

 

Life doesn’t want you to let it tell you that your little brother should be the only thing that comes first.

Life doesn’t want you to let it tell you that your career and your education should be the only thing that comes in second.

And life definitely doesn’t want me

To just let it tell me

that the girl I met,

The beautiful, strong, amazing, resilient girl

That I fell so hard for

Should only come in third.

Life knows

Life is trying to tell me

That the girl I love,

The girl I fell

So hard for?

There’s room for her in first.

I’m putting her first.

Posted in Uncategorized

Review : Never Fade (The Darkest Minds #2) by Alexandra Bracken

16150830

Rainbow-Stars-doodle-polyvore-clippingg-E2-99-A5-16192820-300-301Rainbow-Stars-doodle-polyvore-clippingg-E2-99-A5-16192820-300-301Rainbow-Stars-doodle-polyvore-clippingg-E2-99-A5-16192820-300-301

It’s the second book from The Darkest Minds trilogy. Well, I can say it’s a good book altough I don’t really like how the plot that is  too slow for me. For half of the story I dozed off so many times when I read it. It’s a good thing to read how detail what the character feels from their point of view but sometimes it just too much. Too much detail makes the plot slow and makes it boring so yeah it’s good but it’s not my favorite kind of book.

Aside from the plot I like how the stroy start from Ruby when she’s working for League till she meet Liam, again. Ruby, still the girl who hate and afraid of her ability as an Orange. She’s not really changed and sadly her character stuck. So yeah she’s not one of my favorite female character. Liam, I miss the old Liam, the first book Liam. I miss how carefree and easygoing he is. I know a lot of things happened to him but I don’t know, just show us that side of him is still there. Chubs, dude I like how Chubs changed since the first book, he’s still smart but now he’s more mature and can control himself. The new addition character Vidia and Jude aren’t bad either. I like them just fine. But I miss Zu, like seriously how cute her character. I know we have a new little character Jude but he’s different from Zu. I prefer Zu than Jude, I mean her character is more natural than Jude that I think too cildish for his own good. Clancy, still the freak dude that I hate. I don’t know but I have this feeling  from him that reminds me of Warner from Shatter Me trilogy. Clancy and Warner have the same mood and mysterious character that creep me out.

So yeah, I know that I give 4 stars for The Darkest Minds but for this one, Never Fade sorry but I have to give this book 3 stars.

Posted in Uncategorized

Review : Into the Still Blue (Under the Never Sky #3) by Veronica Rossi

StillBlue_jkt-c-660x1024

What a great way to end the Under the Never Sky trilogy. I love how this book is all about sacrifice, start from Perry to Cinder’s sacrifice. And the most I love from this trilogy is how all the caharacters growing up on their feels and their character.

First from Perry, in the first book we can see a boy that wanted to be a Blood Lord learn how to make an agreement with a Dweller girl. In this book Perry still just a naiive boy and he never expected himself to fall for the Dweller girl. Perry grown in the second book after he finally killed his brother and became Blood Lord in this second book he started to adapt to his new life we can see how he made a mistake by trusting Kirra and how he made a good decision to relocate the Tides to a cave because of the Aether Storm. And in the third book we can see all the sacrifices he had to made. How he had to survive when Sable tortured him and how he sacrified his life for his tribe so they got a chance to find the Still Blue.

Aria. Her life is seriously changed since the night she went to Ag 6 with Sorren. Yes in the first book sometimes she still act as a dumb Dweller girl but I can accept that because she’s all new into the outside. I mean all her life she spent it in Reverie, and suddenly she had to life in the outside with Aether Storm always threat her to death. Her ability as an Aud is amazing. She learn what, like 1 year and then BOOM she’s an awesome Aud. I just love how her character become mature since the first book till Into the Still Blue.

Roar. Damn! He’s my favorite character in this Under the Never Sky trilogy. Yes I said that my favorite character in the first book is Perry but in after read the second and third book I fall for Roar. He’s not perfect yes, He just a boy or a man or a manboy lol. I love how he came up after what happened to Liv. He didn’t let his broken heart lead his life. He had his grief for Liv but aftre that he started become himself again, he started to help Perry and Aria again.

After all I give this book 4 stars.

Posted in Uncategorized

Review : Through the Ever Night (Under the Never Sky #2) by Veronica Rossi

{2715AEE6-83F3-4DF9-993D-DF98200BC61C}Img400

“Days were darkened by clouds and the blue cast of Aether. Night were brightened by the same. They flowed together, the edges blurring into an endless day. An ever night.”

It’s been months since Aria last saw Perry. Months since Perry was named Blood Lord of the Tides, and Aria was charged with an impossible mission. Now, finally, they are about to be reunited. But their reunion is far from perfect. The Tides don’t take kindly to Aria, a former Dweller. And with the worsening Aether storms threatening the tribe’s precarious existence, Aria begins to fear that leaving Perry behind might be the only way to save them both.

Threatened by false friends, hidden enemies, and powerful temptations, Aria and Perry wonder, Can their love survive through the ever night? (Goodreads)

^^^

A good sequel from the first book, Under the Never Sky. From the cover that show us an image of a boy that we assume Perry, we can see that this book’s problem centered on Perry, after all he’s a Blood Lord now. We can see how he survive and adapt his new life as a new Blood Lord. How he have to think about his tribe and Aria in the same time. Poor Perry, people on his tribe not really trust her as the new Blood Lord, maybe because of his age, or his experience. Another problem is that the Tides don’t trust Aria, because she’s a Dweller.So yeah Perry have to face a lot of problems in this book. But there’s something that I hate from Perry in this book, like when he felt jealous of Aria’s relationship with Roar. I mean it’s pathetic to think that Aria and Roar were runaway and that they are together, that will never happen, but still Perry think the possibility of it.

It’s another story for Aria. In this book Aria is getting stronger, now after she realized that she is half Dweller and half Savage she learn to accept and learn how to live as an Outsidder. And her power as an Aud is getting stronger too. She become another Roar’s bestfriend after what they’ve been through since Delphi until the Horns tribe. When I read that she make an agreement with Sorren I thought that is a bad idea, I thought she will fall into another trap but yeah Sorren surprised me when he keep his words. I really love how Aria’s character have grown into a stronger character.

Roar. Poor Roar. He have to face Liv who will mary Sable then after he can talk Liv to go back to they home at the Tides he have to see how Liv sacrifice herself to dead to save him. It’s so sad, it’s like having a hopes up then poof suddenly it all went to down.

This book is so good, it makes me waiting and wanting to read the third book Into the Still Blue. The rating for this book is 4 stars.