Posted in 5 stars, books, buku, fantasy, glass sword, novel, red queen, resensi, review, revolution, Uncategorized, victoria aveyard

Review : Glass Sword (Red Queen #2) by Victoria Aveyard

25741605

“No one is born evil, just like no one is born alone. They become that way, through choice and circumstance.”

Rainbow-Stars-doodle-polyvore-clippingg-E2-99-A5-16192820-300-301Rainbow-Stars-doodle-polyvore-clippingg-E2-99-A5-16192820-300-301Rainbow-Stars-doodle-polyvore-clippingg-E2-99-A5-16192820-300-301Rainbow-Stars-doodle-polyvore-clippingg-E2-99-A5-16192820-300-301Rainbow-Stars-doodle-polyvore-clippingg-E2-99-A5-16192820-300-301

Format : ebook

Terbit : 9 Februari 2016

ISBN : 0062310682

 

5 FREAKIN STAR. Seperti buku sebelumnya, Glass Sword pantas mendapat rating 5 bintang. Banyak hal yang menurutku sempurna dari buku ini dan setelah selesai membacanya kalian pasti merasa, ‘wow just wow… Victoria Aveyard is a genius.’

tumblr_o2n5lgU4b51r1y5y7o1_500

Aku akui memang di awal buku alur ceritanya agak lambat juga dan membuatku ketiduran beberapa kali, oops maaf tapi aku paling ga suka alur cerita yang lambat. Menurutku bagian yang membangkitkan semangat buat ngeberesin buku ini dimulai dari proses perekrutan para newblood.  Nah di situ saya baru mulai melek lagi.

Inti keseluruhan dari buku ini tentang perekrutan newblood, Entah kalian merasa atau tidak tapi Mare, Cal, dan yang lainnya serasa menjadi Prof. Xavier dari X-Men yang berkeliling mengunjungi ‘orang-orang berkemampuan lebih’ alias mutan untuk mengumpulkannya di suatu tempat dan melatih mereka untuk mengontrol kemampuannya itu.

NEaemAN8BQQtdj_1_b

Seperti di buku pertamanya, semua mutan dan kekuatannya baik itu silver maupun newblood adalah bagian yang paling kusukai. Bagaimana mereka menyusun strategi untuk mengumpulkan para newblood sekaligus tidak menarik perhatian Maven, that was my favorite. Selain itu bagian ketika Mare, Cal, dkk menyelamatkan para silver dan newblood yang dikurung oleh Maven di penjara Corrros.Dude, that was fantastic.

Okaay meskipun aku memberi buku ini 5 bintang, tapi maaf buku ini tak luput dari kekurang dan salah satunya itu adalah Mare. Mare Barrow, the lightning girl. Entah kenapa aku rasa ga ada perkembangan karakter Mare dari buku pertama ke buku kedua ini. Di buku ini Ms. Barrow ga terlalu peduli dengan orang-orang di sekitarnya baik itu keluarga Barrow, Killorn, bahkan Cal. Yang dia pedulikan Cuma dirinya, daftar newblood dari Julian, dan surat-surat dari Maven. Aku kira setelah yang semua Maven lakukan di buku pertama Mare bakal sadar tapi ternyata dia masih tetap belum move on dari Maven. Iya Mare bilang dia benci dan pengen ngebunuh Maven, tapi dalam hatinya dia masih care sama si traitor itu. Selain itu Mare di sini banyak memanipulasi dan memanfaatkan orang lain, yaa contohnya Cal sama Kilorn. Kasian mereka berdua, cinta sama Mare eh Mare nya sendiri entah suka sama siapa, ckckck.

Kekuatan Mare di sini jauh lebih hebat karena dia udah bisa mengontrolnya tapi yaa karena dia masih punya issue antara pembagian Red, Silver, dan newblood. Dia masih seenaknya memanfaatkan kekuatan itu untuk bunuh para silver yang sebenarnya ga bersalah.

18130245

Seperti kebanyakan buku bertema revolusi yang berusaha melawan pemerintahan yang ada, di buku ini yaa ujung-ujungnya juga ngeruntuhin diktator lama, si Queen Elara. Cuma kayaknya nanti di buku ketiganya bakal terjadi keributan untuk jadi penguasa baru. Selain itu kemungkinan sih bakal ada civil war antara Silver vs Silver dan Red vs Red.

Posted in 5 stars, books, buku, fantasy, red queen, resensi, review, revolution, victoria aveyard

Review : Red Queen (Red Queen #1) by Victoria Aveyard

17878931

“Anyone can betray anyone.”

Rainbow-Stars-doodle-polyvore-clippingg-E2-99-A5-16192820-300-301Rainbow-Stars-doodle-polyvore-clippingg-E2-99-A5-16192820-300-301Rainbow-Stars-doodle-polyvore-clippingg-E2-99-A5-16192820-300-301Rainbow-Stars-doodle-polyvore-clippingg-E2-99-A5-16192820-300-301Rainbow-Stars-doodle-polyvore-clippingg-E2-99-A5-16192820-300-301

Wow, this is one of the best book I’ve read. I mean it is soooo amazing. It has power, strange ability, revolution, mutation, betrayals, hot princes, and badass heroine. I think this book is full with the awesome elements that couldn’t go wrong. So where do I start?

First thing first why I read this particular book? Well, it was because people said that it’s like X-Men collide with The Selection. Yup, that much is true The Silvers were like mutants from X-Men, they had powers. And that was the reaspon why Silvers became ‘masters’ and the Reds (normal people with no ability) became their slaves.

Second, the REVOLUTION. I don’t know why but I love books about where the heroine try to fight against corrupt government and in this case, it was a kingdom.

Third, you can say that love triangle is cliche so instead of that, this book give you love square. Ha! Love square, people. I mean there were 3 boys : Cal, Maven, and Killorn that love one girl. I repeat that ONE GIRL whose named Mare Barrow, the lightning girl. 3 HOT BOYS!

That’s my opinion about this book. This book is almost perfect, except for the coincidence about Mare and Mareena.

Posted in 3 stars, a darker shade of magic, adventure, books, buku, fantasy, resensi, review, v. e. schwab, young adult

Review : A Darker Shade of Magic (A Darker Shade of Magic #1) by V. E. Schwab

A Darker Shade of Magic cover

“I’d rather die on an adventure than live standing still.”

Rainbow-Stars-doodle-polyvore-clippingg-E2-99-A5-16192820-300-301Rainbow-Stars-doodle-polyvore-clippingg-E2-99-A5-16192820-300-301Rainbow-Stars-doodle-polyvore-clippingg-E2-99-A5-16192820-300-301

My first thought when I read the blurb, Hmm interesting.

But sorry not sorry it’s not my kind of book. Yes I love fantasy but*shrug* Idk, this one just didn’t do to me. Tapi sebenernya buat para pecinta fantasi sejati dijamin bakal suka buku ini, karena dari awal sampai akhir cerita emang ga pernah lepas dari sihir dan petualangan Kell ke berbagai London. Mulai dari Grey London, Red London, dan White London.

Alurnya bisa dibilang cepet dan ngga ngebosenin karena dari awal petualangan Kell udah mulai. Tapi yaa entah kenapa sempet beberapa kali ketiduran pas baca di bagian awal, maybe something’s wrong with me?

Untuk deskripsi berbagai jenis London juga udah pas dan bisa kebayang juga kehidupan di tiap London dan perbedaannya yang jelas, Cuma kurang penjelasan tentang tiap-tiap penguasa London, kecuali si kembar Dane penguasa White London yang bener-bener dijelasin karakternya. Bahkan penjelasan tentang King dan Queen dari Red London tempat Kell hidup sebenernya agak kurang dapet apalagi King George dari Grey London yang cuma diceritain pas awal.

Yang buat buku ini beareble itu penokohannya. Pertama ada Kell yang merupakan salah satu Antari terakhir punya karakter yang bener-bener unik. Dark, mysterius yang bikin greget gimanaa gitu. Asal-usul Kell yang misterius emang agak bikin penasaran, misal : siapa orangtua Kell? dan yang paling penasaran itu singkatan K. L. yang akhirnya jadi namanya Kell. Sebenernya karakter Kell itu agak mirip sama Grim dari bukunya Gesa Schwartz. Delilah Bard, she’s one of my fav. heroine. Karakternya kuat, itu udah jelas dan agak feisty.Tapi balik lagi, misteri Lila dan obrolannya tentang matanya yang dulu sebenernya hitam bikin penasaran, dan bikin beranggapan jangan-jangan dia Antari? Who knows?

Secara keseluruhan buku ini dapat menghibur meskipun yaa ada beberapa kelemahan dan bisa bikin bosen juga.

Posted in 3 stars, adventure, books, fantasy, gargoyle, gesa shcwartz, grim, review, translated from franch

Review : Grim Das Siegel des Feuers (Grim #1) by Gesa Shcwartz

GRIM FB OK

Since hundreds of years ago, the Gargoyle’ve been hiding from human view. They live as “creatures from another world”. Although not visible to the human eye, but they exist everywhere. Only people with a sixth sense that is able to see where they are. People like this are called Hartide or Forecasters Future. They have superhuman vision. However, these benefits it brings danger, both in the human world and the world of the “other”.
Grim is a Gargoyle. A guard for the creatures of the world. His job is to take care lest people know of the existence of the Gargoyle. This is an old rule that they must comply. Grim completely unaware, what will happen to him, when one day he agreed to a request Moira to keep a boy named Jacob. Moira is a Gargoyle, like himself. Moreover, Moira is his old friend, mentor, once one of the world’s oldest Gargoyle them. But, Moira deliberately violate the rules of the old. He became acquainted with Jacob and gave a codex reads the letters that strange.
Since then Jacob, who is also a Hartide (Predictor of the Future), always being chased by Hybride (half human half Gargoyle). The Hybride apparently wanted to rob the codex. At the critical moment, Jacob gave the codex to his sister, Mia.
Meeting Mia (17 years), an ordinary man who is also a Hartide with Grim reality they were making in those adventures are dangerous. Mia himself realized that he apparently had the privilege to see the future. Together with the Grim Mia decided to try to discover the meaning of the codex. A manuscript which was sealed with fire. (Ufuk fiction)

It’s a great  book, fantasy adventure book lovers will definitely love it. Mia, Grim, and Remis the kobold have a big amazingly adventure form Paris to Roma then back to Ghrogonia, the capital city for Gargoyle that located underground the Paris city itself. On their adventure they will meet a lot of unique creatures that will help them to read the parchment in the fire seal. The big plot twist at the end of  book between Grim – Pedro – Seraphin really surprised me. From the first time Gesa made sure that we, the readers think that Grim is a Gargoyle that was born from a volcano but…. BOOOM almost at the end of the book we will find a big secret about Grim and whats behind all of this mess and war between Gargoyle, human, and Hybrid.

What I don’t like about this book is I can’t really feels the chemistry between Mia and Grim! Their relationship is weird, too plain and too simple. I know it’s not a love story but hey, at least give us a little feels what they’re feeling toward eachother. And when suddenly Mia said that she love Grim, I was like ‘Huh? What the hell was that?’ Just because Grim helped her to find a way to read that parchment and then yeah Mia love him and she wanted to destroy the spell to keep human forget about the war between  human and Gargoyle, that just patethic.

Mia’s character is too ordinary not really great as a female lead character. There’s nothing special about her. And Mia’s ability to do all the magic thing is a little bit illogical. I mean it’s only a couple of days and voila she’s all doing the magic thing.

Grim’s character is still make me curious, his relationship with Moira especially. I mean there’s no explanation why he’ll do everything to keep Jacob (and after he died) and Mia safe just because Moira asked him to do that. I just love his alteration demeanor from time to time.

I give it 3 stars because of its amazingly adventure.

What makes me sad is this book isn’t translate to english. I’ve read the version of this book that translated to Indonesian but the second and third book aren’t translate soo yeah it left me hanging.